Hverdagen med mine kjære

Åtte middager fra matkassen

Nå har vi hatt Adams matkasse i snart to uker og vi er veldig fornøyd, Natalie er litt usikker enda. For om ho kunne bestemt hadde det vært pasta og tomatsuppe eller taco (lefse med ost) hver eneste dag.

Her er iallefall det vi har hatt til middag de siste 8 dagene!

 

1. Pestobakt rødspette med hjemmelaget løksaus, brokkoli og asterixpoteter.

 

2. Gratinert cannelloni med kjøttsaus og bechamelsaus ( Nesten som hjemmelaget lasagne) Var supergodt!

 

3.Svinekoteletter (uten bein) med pestopoteter, brokkoli og reddiker.

 

4. Asiatisk Lyrform med kokosmelk, ingefær og chili

 

5. Biffwok med hoisinsaus, grønnsaker og eggnudler

 

6. Burritos med hjemmelaget guacamole og mais/tomatsalat

 

7.Ovnsbakt laks med syrlig agurksalat, rømmedressing og poteter

 

8. Fylt overlår av kylling med estragoncreme, stekt squah og potetmosAnbefaler Adams Matkasse til alle som sliter med å finne ut hva de skal ha til middag ! 

MIDDAGSPLAN FOR TO UKER

Da har vi akkurat vært å tatt storhandel,denne gangen for to uker i slengen. 

Middagsplanen vår ser slik ut :

Tirsdag: Pasta Carbonara m/kylling
Onsdag: Fiskekaker m/tilbehør
Torsdag: Kjøttkaker med hjemmelaget kålstuing
Fredag: Fiskesuppe
Lørdag: Hjemmelaget vårruller
Søndag: Laks i folie

Mandag: Betasuppe (hjemmelaget)
Tirsdag: Lasagne
Onsdag: Stekt ris
Torsdag: Hverdagsgryte
Fredag: Torsk med poteter,bacon og hvit saus + grønnsaker
Lørdag:Nachos
Søndag:  Scampi m/eggnudler og chillisaus

Er dere flinke til å lage middagsplan?
DAGENS MIDDAG-GRATINERT KYLLINGFORM

Da er vi ferdig å spise middag,eller dvs jeg er ferdig..Natalie ville ikke ha pgr av vondt i magen,er så gla vi skal til sykehuset 5 desember å kanskje få vite hva som er galt. Typen jobber overtid,så han får bare spise når han kommer hjem. Litt kjedelig når jeg lager så god middag,men,men. Idag har jeg ikke gjort stort,bare kjedet meg igrunn. Henta Natalie i halv tre tida,dro på butikken,og så har vi bare lekt og laget middag. I morra er det julebord med barnehagen til Natalie,da skal ho få ha på seg kjole,det blir stas!

Hva har dere gjort idag? Husk at jeg trekker en av pakkene idag, HER !

 
 

Lik gjerne innlegget ved å bruke facebook-knappen. Da blir jeg gla !

 

JULEBAKST/HUSK KONKURRANSEN

Nå har trulta fått bake,og ho har gjort alt helt alene med litt hjelp fra mamma da. Vi baka julemenn og de ble ganske så gode..litt for lenge stekt,så de blir nok litt harde,men det var bare første brettet. Resten baker vi ut i morra eller seinere,siden deigen blir best når den står litt. Natalie er litt i bedre form,men ho er fremdeles tett og har fått sår på leppene og under nesa,og det gjør selvfølgelig veldig vondt for ho. Natalie koset seg iallefall veldig når vi baka og ho var kjempestolt over det nye bakesettet hennes!

Husk konkurransen jeg har gående HER , skal også dele ut en paljettkjole snart,den er superfin.Så er bare å følge med.Hva synes dere,har Natalie gjort en god jobb?

dw12dt

FRA BARNEMUNN - SISTE MULIGHET TIL Å DELTA

Har vært sløv på bloggingen idag,det beklager jeg. Jeg har vært våken i hele natt og Natalie har vært syk,så har vært veldig trøtt kan man si, fikk sove en time nå da og det var veldig deilig..hjalp iallefall LITT med en powernapp da. Idag har vi ikke gjort stort,vi har sett på tv,leika med ipaden,og lekt litt med dukker.Og vi har faktisk laga karamell-flarn,de ble kjempegode,men litt av noen sukkerbomber,hehe !

Natalie sa noe kjempemorsomt tidligere,vi satt å prata og så sa hun plutselig "Mamma,du har to pupper du"..Ja sier jeg,og når du er stor får du også pupper..ho svarte "Jeg skal kjøpe dem på butikken jeg"..hehehe :P

Det er foressten siste mulighet for å melde seg på surprisepakke konkurransen,det gjør du HER , ha en fin kveld alle sammen !

 

Om noen vil ha oppskriften på disse skal jeg lage ett innlegg om det.
OPPSKRIFT-BIFFSALAT

Har jo helt glemt av å fortelle om den nydelige middagen jeg laget i går,ble helt fantastisk godt! Endte opp med å kjøpe ingredienser til en biffsalat og jeg angret ikke på det, noe av det bedre jeg har smakt på lenge.  Ser det ikke kjempegodt ut?

Ingredienser

*mørbradbiff
*ruccolasalat
*sukkererter
*fetaost
*gul paprika
*cherrytomater
*avocado
*fullkornspasta
BAKE KAKE SØTE,DYPPE DEN I FLØTE

Vell..nå har vi ikke baket kake..og vi har heller ikke dyppet baksten i fløte, det vi har gjort er å lage kanelsnurrer,er ikke så lenge siden sist,men det er jo så godt ! Natalie storkoset seg,ho var blid og lo masse hele tida. Nå sover lille engelen min søtt,vi har en film på nedlasting og jeg skal kose meg med en kanelbolle,og ett glass cola. Må kanskje spise litt nammis også siden jeg skal slutte med godterier i ukedagene,kommer til å bli HARDT !

Noen av dere som har hatt godtestopp? Hva kan hjelpe mot søtsuget? 

Husk at jeg har en konkurranse gående, HER ! Ukens leser HER ! 

PASTASALAT - OPPSKRIFT

Var på butikken isted,og jeg var veldig sulten..det er av erfaring veldig dumt å være sulten når man går å handler,da pleier det å bli mye nammis i handlekurva. Men idag fant jeg ut at jeg heller ville ha pastasalat,kjøpte alt jeg trengte til den og cola (ikke så sunt,men nødvendig). Natalie fikk seg litt nammis da,ho bare bare måtte sa ho,hehe..og det er jo helg nå !

Nå skal trulta snart legge seg,ho er forferdelig trøtt idag og det har man merka på humøret hennes. Gleder meg til å slappe av å spise pastasalat, skal også laste ned "Big bang theory" episoden som har kommet ut. Gleder meg !

OPPSKRIFT PASTASALAT

*paprika (rød og gul
*isbergsalat
*cherrytomater
*picnic skinke
*pasta
*epler
*rømme og litt majones

Skjær alt opp i passelige biter,kok pastaen..bland alt sammen,så tar du å rører inn ønset mengde med rømme og majones! SUPERGODT!!

 

Hva skal dere i kveld?


Dagens middag - FÅRIKÅL og DAGEN IDAG!

Idag har vi spist fårikål til middag, det er utrolig enkelt å lage og smaker utrolig godt..den herlige duften er i heile huset ! :) Er iallefall STAPPMETT nå!

Om du skal lage fårikål trenger du bare :

*Fårekjøtt
*Kål
*Hel pepper
*Salt
*Vann
*Litt mel

Du legger kjøttet,kål.pepper,1 ss mel lagvis i ei stor gryte,så putter du i 3-4 dl vann. Du lar dette stå å putre på svak varme i ca 2 timer eller til du ser at kjøttet er mørt (beinet deler seg fra kjøttet). Server med poteter,herlig måltid om man skal ha familie på besøk o.l . 

 

Litt tidligere idag var vi å leverte trulta til tanta mi,ho skal få lov å være der til i morra. Spennende med nye leker og ting å leke med,de har jo til å med pus og gullfisker :) Milo som pusen heter er ikke veldig vant med å bli kosa på,så når HP begynte å klø den, maalte den som bare det. Skikkelig kosepus egentlig ;) Jeg kjørte også helt fra Hessa og hjem,gikk strålende..hadde det vært oppkjøringa mi er jeg sikker på jeg hadde bestått. Så må få lest til teorien nå å bestille meg oppkjøring .

Så ikke ut på dette bildet igrunn siden jeg har håret helt bak,hehe..men pyttsann ! Husk også på konkurransene jeg har,dere kan stikke av med "Wonderstruck" lotion fra Taylor Swift og 4 produkter fra Maybelline (2 forskjellige konkurranser,dere kan melde dere på begge to)

Dagens middag - Hjemmelaget Bolognese + ulykke

Åh..nå er jeg stappmett,jeg lagde hjemmelaget bolognese til middag og det ble supergodt ! MYE bedre en sånn kjøpt spagettisaus,det smaker faktisk ingenting i forhold til hjemmelaget. Oppskriften jeg brukte fant jeg på MATPRAT her , tok med alt utenom malt muskat,for det hadde jeg helt glemt av å kjøpe,men smaken ble kjempegod uten det.

Skjedde forressten ei lita ulykke isted, Natalie satt å tulla med HP å plutselig hører jeg bare "AAAAAUUUUUU", Natalie hadde stikket fingeren i øyet til HP,og det så ikke bra ut,han hadde fått ett merke innpå øyet og legevakta sa han måtte komme med en gang,ikke bra :/ Håper han kommer hjem snart å at alt er iorden. Stakkars Natalie ble litt lei seg når HP måtte på sykehuset.

Nå sitter ho å spiser lørdagsgodtet sitt iallefall,barnetv står på og ho er helt musestille. Deilig !Har dere hatt en fin dag? Husk på konkurransene

Taylor Swift konkurranse HER
Mabelline konkurranse   HER 

MIDDAGSTIPS + 2 KONKURRANSER

Idag lagde jeg brennsnut til middag, det ble utrolig godt. Brennsnut er kjempe enkelt å lage,og det smaker kjempegodt.

Jeg brukte:

*pastinakk
*kålrot
*poteter
*gullerøtter
*pølse
*bacon
*pølse/kjøtt buljong
*salt og pepper

Først skjærer du opp alle grønnsakene i terninger,så koker du det mørt. Så tilsetter du pølsene og bacon som du har skjært i terninger. Jeg lagde dette i 2 tida,lot det stå på svak varme frem til klokka var 4. Synes det blir mye bedre da !

 

Natalie har vært supersnill idag,som ho har vært hele uka igrunn. Her sitter ho i sofaen å spiller på IPAD,noe ho synes er kjempeartig,ser kanskje ikke sånn ut på bildet her,men ho er fornærma fordi jeg skulle ta bilde av ho :P

 

Før middag var Natalie og Åse Marie ute å plukket bær, ho kom stolt opp trappa for å vise meg hvor mye ho hadde plukket :)

Hva har dere gjort idag?Planer for helga?

NB: Husk konkuransene mine : Maybelline konkurransen finner dere HER , Taylor Swift konkurransen finner dere HER :) 

DAGENS MIDDAG !

Nå har trulta akkurat lagt seg, ho har vært supersnill så å si i heile dag. Kjempedeilig ! Vi hadde spagetti carbonara med grønnsaker til middag idag,kjempegodt. Natalie spiste som alltid bare litt, ho er så vanskelig med maten at det er helt vilt. Nå setter vi bare maten foran ho,så spiser ho det ho vil..håper på at grønnsakene faller bedre i smak etterhvert. 

Til dessert hadde vi hjemmelaget eplekake m/vaniljekrem og is..var kjempenammis ! 

Må også få si at nyheten om at Sigrid var funnet drept var utrolig trist, så hvil i fred Sigrid. Kondolerer til familie og andre pårørende :(

 


Vinneren av LIPSMACKERS blir kåret rett etter Hotel Cæsar :)

UKENS MIDDAGSPLAN !

Mandag : Idag blir det "Se hva vi finner i fryseren middag" :)

Tirsdag: Hjemmelaget laksenugget med dipp (Oppskriften finner dere HER )

Onsdag: Pølse i pita ( Oppskriften finner dere HER )

Torsdag: Kremet grønsakssuppe med fisk ( Oppskriften finner dere HER )

Fredag: Skinkegrateng (Oppskriften finner dere HER )

Lørdag: Vi får besøk og har ikke helt bestemt oss for hva vi skal spise :) Men ett tips til dere : HER 

Søndag: Fylte pannekaker (Oppskriften finner dere HER )

 


vet ikke hvorfor bildet ble så lite..men,men :/

Var det noe av dette som fristet? :)

Rips-dessert og grimaser

Nå har vi akkurat spist middag/kvelds..eller dvs en grandis,hehe. Etter pizzaen spiste vi rips-dessert,var veldig godt selv om det var en smule surt. Natalie likte det veldig godt,og marengs var kjempegodt synes ho! Når vi satt å spiste dreiv Natalie å laga grimaser,kjempeartig !

For å lage ripsdesserten trenger du: rips,kremfløte,sukker,vaniljekrem og pikekyss (marengs).

Du pisker bare kremfløte og litt sukker,pisker vaniljekremen slik at den blir klumpefri,legger dette lagvis i ei skål..på toppen tar du rips og pikekyss,enkelt å greit :)

Natalie skal snart bade å gjøres klar for natta, ho er veldig sliten idag tror jeg :) 

SKØYER NATALIE !Har dere hatt en fin dag? :) Så desserten god ut?

Ukens Middagsplan

Vet at mange sliter med å finne ut hva man skal ha til middag, så derfor tenkte jeg at jeg skulle gi dere noen tips :) :)

Jeg lager middagsplan hver eneste uke, det hjelper meg til å vite hva vi skal handle på "handledagen", og hva man skal lage til middag hver dag.

 

Mandag: Cowboygryte (Dette er supergodt og kjempe lett å lage) Oppskriften finner dere HER (Vi droppa bønner fordi jeg ikke synes det er noe godt :p )
Tirsdag: Gratinert lettsaltet torsk på en seng av spinat (Oppskriften finner dere HER
Onsdag: Gratinert kyllingform (Oppskriften finner dere HER
Torsdag: Spagetti med kyllingkjøttboller (Du trenger kyllingkjøttdeig,salt,pepper,spagetti og en spagettisaus etter eget ønske) Kna kjøttdeigen sammen med krydder,lag baller og stek dem i litt smør, når dette er ferdig stekt heller du pastasausen nedi,du koker selvfølgelig spagetti til,denne retten tar 15 min å lage..kjempe enkelt)
Fredag:  Kremet Fiskesuppe med brød (Oppskriften finner dere HER )

 

Om dere vil kan jeg lage en slik hver uke :)

 

Ha en superkveld folkens,og ikke glem konkurransen min =) Den kan dere delta på HER

Dagens middagstips

Idag har jeg laga gratinert kylling til middag,supergodt og kjempe enkelt !

Du trenger 4 kyllingfileer,1 rød paprika,1 grønn paprika,tomater,rødløk,3 fedd hvitløk,ost,fløte og krydder.

Først skjærer du tomatene i skiver å legger i ei smurt ildfast form. Så skjærer du kyllingfileene,paprika og løk i biter å legger oppi. Så blander du ca 150 g revet ost i fløten,press hvitløk oppi,krydre etter ønske. Tilslutt heller du blandingen over i den ildfaste formen.

Dette skal stekes midt i ovnen,200 grader i ca en halvtime.

Bon apetitt

Innkjøp og middagstips !

I går fikk jeg pakkene jeg hadde bestilt til Natalie, ho måtte jo ha litt nytt siden ho har begynt i barnehage. Ho har fått seg nytt regntøy (Vossatassar), greit å ha ett sett hjemme å ett i barnehagen,det synes iallefall jeg :) Ho fikk seg noen nye joggebusker,gensere,ett par nye sko,bukse og ei drikkeflaske. Ho var storfornøyd! :)

Jeg er veldig flink til å finne salg på nett,så alt dette kostet under 800 kroner..bra kjøp spør du meg :P

Her er innkjøpene!


Dette kommer fra HM sin hjemme side, alt var på salg og kostet 260 kroner inkludert frakt.


Vossatassar regntøyet kjøpte jeg på XXL sine hjemmesider,det kostet 149 kroner..røverkjøp!


Denne drikkeflaska kosta 99 kroner på GMAX :) Ei solid vannflaske som tåler en støyt,lekker ikke :)

 

Å så til middagstipset, har de to siste ukene brukt MENY sine hjemmesider til å skrive middagsliste,der har de mye godt og mat som er litt andereledes en det vi vanligvis spiser,i går lagde jeg "Gratinert lettsalta torsk m/spinat", det ble suuupergodt,spiste meg staaappmett :P Natalie synes det var godt ho å,selv om ho ikke spiste så mye.

Du begynner med å legge fersk spinat i en ildfast form
Så legger du smørbiter oppå spinaten,sammen med oppskjært purreSå blander du ca 150 gr opprevet ost,litt cottage cheese (etter ønske), å så en boks med creme fraishe.Så legger du torskebitene oppå spinaten,smøret og purren.til slutt legger du ostefyllet overSett ovnen på 220 grader,stekes midt i ovnen til retten har fått gyllen farge (jeg tok cherrytomater oppå..dette stod ikke oppskriften,men jeg elsker tomater :)

 

Hørtes ikke dette godt ut? :)

 

Ha en superfin dag!

Verdens beste boller!!

Fant en bolleoppskrift idag som jeg bare måtte prøve, det skulle visst gi verdens beste boller. Resultatet ble kjempebra,og det er de beste bollene jeg har smakt iallefall. Natalie elsket dem,det samme gjorde typen :) Så vi satt alle 3 rundt spisebordet å spise nystekte boller med pålegg på til kvelds, nam nam! Når deiga stod til heving tok HP med seg Natalie opp for å lære ho å spille playstation,hehe.. gikk ikke heeelt som planlagt tror jeg, men ho synes det var kjekt :)

Denne oppskrifta brukte jeg til bollene.

Indegrienser

1 Liter melk
300g smør
250 g melis
100 g gjær
1 ts kardemomme
1,5 kilo hvetemel (dette kan selvfølgelig variere)

Sånn gjør du 

Kok opp melk,smør og melis. Avkjøl dette. Så tar du i gjær og kardemomme, deretter mel. Elt boller med en gang, det skal ikke heves først.
Når du har elta sammen alle bollene (ca 40),lar du dem heve i ca 1 time. Ha på ovnen på 250 grader, stek bollene midt i ovnen i ca 7-10 min. Lykke til ! :)

 Har dere en god oppskrift på bakevarer å dele med meg? 

Vårruller og filmtips?

Akkurat nå sitter jeg oppe i loftstua å venter på at maten skal bli ferdig, typen er nemlig nede på kjøkkenet å lager vårruller..det er sååå godt!! Jeg viste han oppskriften,eller leste opp oppskrifta til han en dag..og nå kan han det utenat,de er iallefall supergode..og jeg gleder meg til å glefse dem i meg. Vi skal ha ris,salat og Chili Sauce til! Etter vi har spist opp..så skal vi se film,har ikke helt bestemt oss for hvilken enda,så om dere har ett tips..kom gjerne med det!

Fikk ikke posta innlegget før vi spiste,så nå sitter jeg her da..god å mett,det var nammis!

Nå skal jeg la maten synke litt..så skal jeg gå ned å hente Superchips å sjokolade..hehe,er det Lørdag..så er det Lørdag!Typen min er sååå flink!

Om noen vil ha oppskrifen,så hyl ut!

Matmuffins!

Hva er vel bedre enn å ta lunsjen ute eller starte dagen med noen ferske frokostmuffins? Her oppskriften på 6-8 store matmuffins. En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Matmuffinsene smaker også godt til suppe eller ved siden av en god omelett. Her får du forslag til tre ulike fyll. Så idag har jeg og Natalie baka 7 store matmuffins,og de ble kjempegode!

Her er oppskriften vi brukte!

Ingredienser

 • Grunndeig:

  dlhvetemel
 • ½dlhavregryn
 • ½tssalt
 • tsbakepulver
 • 50Meierismør
 • 2d  Melk
 • 1egg

Vi brukte bare ostefyll i,men man kan lage det fyllet man ønsker selv.

Her er noen forslag på fyll.

 • Skinke- og sennepsfyll:

  1tssterksennep
 • 100gskinke røkt(i biter)
 • 100gJarlsberg Revet
 • Spinat- og ostefyll:

  100gferskspinat
 • 10valnøtter
 • 100gNormanna(evt. Norzola)
 • Hvitløk- og tomatfyll:

  1feddhvitløk
 • 1ssfinhakketpersille
 • 1tsbasilikum
 • 100gNorvegia Revet
 • 3soltørkede tomater


Slik gjør du

 • 1
  Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 250 °C.
   
 • 2
  Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
   
 • Med skinke- og sennepsfyll:

  3
  Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
   
 • Med spinat- og skinkefyll:

  4
  Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
   
 • Med hvitløk- og tomatfyll:

  5
  Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter. (oppskriften er hentet fra TINE.no)


Natalie som bakemester

Dagen idag begynte dårlig, ei sur og grinete Natalie som ikke ville noe..sikkert stått opp på feil fot, jeg ble vekt før 6 av at trulta skalla meg midt i hodet,ikke særlig deilig :( I tillegg var jeg trøtt og ikke i godt humør selv..sånn er det bare noen ganger. Natalie satt å sura seg ved frokostbordet i over en time før ho forstod at det ikke nytta,og skiva som ho hadde er nå ned i magen ;)

Etter frokosten tok jeg å satt en deig med grove rundstykker, Natalie baka og kosa seg :)

Nå står rundstykkene til heving,og trulta tok seg en tur inn til Åse Marie..seinere skal vi ned til barnehagen Natalie skal begynne på i August å levere inn svarslippen..håper vi får komme inn å ta en titt :) :)

Bakemester Natalie i full sving!

Må teste smaken!


Å bruke deiga som telefon er gøy


Hva er planene deres for dagen da? :)

Pizzaboller og prinsesseskoleboller :)

I går orka jeg rett å slett ikke å blogge..var så trøtt å sliten.. men vi lagde iallefall prinsesseskoleboller i går, altså..skoleboller med rosa glasur..det ble kjempegodt,spiste så mye at jeg fikk vondt i magen! :P

I natt har jeg sovet dårlig,Natalie kom midt på natta en gang sammen med jhele dyrehagen sin (alle kosebamsene)..våkna av at jeg fikk en fot i ansiktet :s Skjønner ikke hvorfor ho våkner midt på natta hele tida,og når klokka er halv 6..da er ho klar til å begynne dagen..GJESP sier jeg bare..

Jeg måtte iallefall finne på noe for å holde meg våken,så vi lagde pizzaboller..og spiste det til lunsj..var kjempegodt,Natalie prøvde seg med kniv å gaffel,var ikke så lett det,hehe!! Nesten rett etter vi var ferdig å spise ringte det på døra,der sto feieren..Natalie synes det var kjempemorsomt..og vi ble med ut for å se på når han klatra på taket! Trulta sto å kikka opp nesten hele tida,ho synes det var veldig spennenende!


Prinsessebollene fra i går :)

 

PIZZABOLLE-TIME!

Rotekoppen Natalie ! :P

Hva skal dere idag? :)Hei kjære leser!Legg til som venn Lik facebooksiden min

Kontaktinformasjon

Sponsor:
aroesand@gmail.com

Generelt:
lille_nette@hotmail.com

Sponsorer

 • .
hits