Hverdagen med mine kjære

Å JOBBE I BARNEHAGE

Mange tror at det å jobbe i barnehage er en enkel jobb,passe på unger..hvor vanskelig kan det være liksom? For dere som tenker dette,er denne tanken helt feil. Husk at foreldre leverer det mest dyrbare i livet sitt i våre hender. De forventer at barna blir godt tatt vare på,får i seg mat,blir trøstet om de blir lei seg,har det godt og at de lærer nye ting og mye mer. Vi skal også lage maten,holde faste rutiner,lære barna om rett og galt osv. Barn legger heller ikke fra seg trassen hjemme,og alle barn trasser..det kan ingen nekte på,de er barn som kan bli sinte og det kan av og til være vanskelig å få dem til å ville følge dagsplanen. Man må altså være ganske tålmodig og man må iallefall holde seg rolig og behersket sånn at ungene vet at du bare vil dem godt,uansett hvor sinte dem er selv.

Jeg har alltid elsket barn,så å jobbe i barnehage er noe jeg trives veldig godt med. Mange spør meg hvordan jeg orker det,iallefall siden jeg har ei tulle på 3 1/2 år selv ,som også skal ha oppmerksomheten min og omsorgen barn trenger,lett svarer jeg.Har ingen problemer med det. Er selvfølgelig noen dager jeg blir ekstra sliten etter en arbeidsdag og da er det lite gøy om Natalie begynner å trasse,men det er mitt valg og jeg kan jo ikke la det gå utover Natalie trulta. Kunne aldri hatt en jobb der jeg satt stille hele tiden iallefall eller det aldri skjedde noe nytt,fysj så kjedelig det må være. 

Og det beste av alt er jo når ungene liker deg så godt at de kommer springende å skal gi både nuss og klem til deg når du kommer på jobb,det føles godt i hjertet mitt ;) Så..barnehage er den perfekte jobb for meg :)

(bildet er gammelt,fra forrige barnehagen til Natalie)


Så godt reflektert og skrevet. Jobber i barnehage selv og kjenner meg igjen i mye av det du skriver : )
Jeg jobber selv i barnehage, og er enig i det meste du skriver. Kunne ikke tenkt meg å jobbet med noe annet, hviertfall ikke med noe stillesittende. Enkelte dager er selvfølgelig mer slitsomme enn andre, og det har hendt jeg har lurt på om det er dette jeg vil jobbe med. Men når man blir møtt av løpende, glade barn som er glad for å se deg når du kommer på jobb, da vet jeg at jeg jar valgt riktig. Det er både morsomt og givende å jobbe med barn. Barn er herlige!
Da jeg gikk ut av ungdomsskolen hadde jeg en klar drøm om å jobbe i barnehage, men 2 år senere så ble jeg mer å mer usikker på om det var noe for meg. Jeg ble sliten og fikk vondt i hode, før jobbdagen var over, men dro ikke hjem fordet. Men så begynte jeg å tenke; var det ungene jeg ble slitne av? eller kunne det være en annen grunn? Lite søvn? Synet? osv. selvfølgelig er det dager man blir ekstra slitne på, feks de dagene ungene ikke er ute pga dårlig vær. unger er jo så søte, koselige, artige å jobbe med osv. har prøvd å tenkt om hva annet jeg kunne egnet meg som, men finner ingenting annet. Å jobbe i barnehage, er det jeg vil jobbe som når jeg kommer ut i arbeidslivet. Skal søke som lærling i barnehage, til høsten, så det blir mest sannsynlig det jeg utdanner meg som. Fordi det er det jeg vil. Jobbe med barn, små barn!
hvor lenge har du jobbet?
LINDA JOHNSEN: Har jobbet i barnehage lenge,mange års erfaring. Men begynte i ny fast stilling i nyjobben litt før jul,etter ei lang pause pgr av manglende barnehageplass til trulta :)

Monica

Helt sant!

det er ikke så lett som folk tror å jobbe i barnehage, men viss en virkelig liker å jobbe med unger så er det en perfekt jobb. AI alle jobber er det litt tyngre og slitsomme dager men alt i alt er det veldig gøy. Jeg er selv bare 16 men har praksis i en barnehage, jeg trodde selfølgelig dette skulle vere kjempe lett men en møter på utfordringer men jeg trivest veldig godt, det er en hærlig jobb må jeg si. Jeg har også en far og mor som jobber i barnehage, og min mor har jobbet i godt ovver tyve år, kanskje nærmere 30 snart men hun trivst like godt. Så det er nok alt etter hva en liker selv å jobbe med!

Ha en fin dag, og kos deg i barnehagen! :)
Helt sant det du har skrevet! Jeg jobber i barnehage selv og det å komme inn i en barnehage hvor ungene varmer hjertet ditt med et søtt smil er bare en helt fantastisk følelse :)
ganske enig med deg der. Har selv jobbet i barnehage en del ganger, og min mor har jobbet mange år, er ikke en lett jobb akkurat :)
hei,jeg bare lurer på en ting : hvor lager du headere ?
Hei,

Kan du hjelpe meg med em blogg header ?
søtt :D
lilli: Jeg lager dem i Adobe Photoshop
Ja, det er faktisk ganske slitsomt! har gjort det før jeg og. Huet verker på slutten av dagen for og si det sånn, hehe
Veldig godt skrevet. Jobber selv i barnehage og det er ikke noen lett jobb. I barnehage er det et støynivå som man må lære seg å leve med. Enkelte dager er kjempefine, mens andre dager er utrolig slitsom. Har selv en liten gutt på 19 mnd og mine kollegaer skjønner ikke hvordan jeg klarer det. Små barn hjemme og masse barn på jobb, men når man trives med det er det greit. Det er ikke noe som varmer mer enn når små barn kommer løpende mot deg, når du kommer på jobb :)

Skriv en ny kommentar

Hei kjære leser!

Jeg er ei 30 år gammel jente som bor i Ålesund. Eier hus sammen med min kjære og har to herlige jenter. Natalie på 5 1/2 år og Solveig Marie på snart 5 mnd.Legg til som venn Lik facebooksiden min

Kontaktinformasjon

Sponsor:
aroesand@gmail.com

Generelt:
lille_nette@hotmail.com

INSTAGRAM

MÅNEDENS BLOGG

hits